divendres, 20 de març del 2009

El diàleg no està de moda


Vull dir que em pareix bastant greu el que va passar a Barcelona amb els Mossos d’Esquadra i els estudiants, però encara em pareix més greu l’actuació dels rectors de les universitats amb tot el que està passant. Estan defensant unes actuacions policials que fins i tot membres d’associacions pels drets humans i agrupacions de veïns estan denunciant. Avui he mirat un dels informatius de tv3 on sortia un professor de dret de la UAB dient que ja és hora de que les universitats aprenguen a resoldre els seus problemes sense avisar la policia. Estic totalment d’acord, però també sé que és imposible. A Barcelona, i ho dic perquè estudio allí, ja fa prous anys que els estudiants estan demanant un procés de diàleg i debat sobre el Pla Bolonya que ens afecta i mai, mai s’ha produït este debat. M’en recordo que el primer que ens van dir era que això venia d’Europa i s’havia d’acceptar. Així que si ve d’Europa, no tenim res a dir encara que no estiguem d’acord? Ara diuen que els estudiants no s’han presentat a les reunions amb professors que es fan habitualment. Seria bo saber fins a quin punt el nostre vot arribaria a comptar,…Jo penso que una reforma d’estes dimencions s’ha de fer a poc a poc i amb molt de concens perquè l’educació és cosa de tots. Fa poc, una representant del Govern deia als “Matins” que potser hagués hagut d’haver més debat i que potser no tindrien els diners suficients per aplicar la reforma tal com s’ha d’aplicar. Ara? Ara venen amb això? Jo no puc entendre perquè els polítics mai escolten a la gent i sempre van a la seua,…
Una altra cosa és l’actuació policial que em sembla desmesurada. Què passa amb els Mossos? Fa temps van haver de fer investigacions per maltractaments a les presons, també va haver polèmica perquè és sabut que utilitzen Kubotan a les manifestacions, i ara amb els estudiants també hauran de fer una investigació pel que va passar i pels atacas que van rebre periodistes i gent que no tenia res a veure amb la protesta.
Fa temps que a Catalunya quan un jove protesta se li diu directament “antisistema radical” (no crec amb esta violencia tant greu que denuncien els rectors, que voleu que us digue,…), potser és una excusa per actuar amb contundència. També hi ha qui diu que els Mossos d’Esquadra estan tornant bons a la Guàrdia Civil,…

3 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Abans, els campus universitaris, tenien certs drets que ara, amb els darrers fets, pareix que hagin passat a millor vida.
Sobre el de fer bons a la Guarida Civil, sempre s'ha dit, però jo ho matisaria molt...
REcordo una actuació de Marina Rossell a la Galera els anys 80. Hi va passar un cotxe de Mossos vingut des de ves a saber on. La joventud cridava enfervorida com si haguessin de ser els lliberadros de Catalunya. La policia sempre serà la polica! En tots els cossos hi ha de bons i dolens. Només cal mirar els inspectors en cap detinguts a Barcelona per acceptar suborns dels clubs de Castelldefels i els guardia civils detinguts per traficar, etc. etc. Com diuen els de la terra on estàs, "en todas partes cuecen habas".

Alba ha dit...

Crec que el rector de la UB va actuar de manera molt poc responsable. Va avisar a la policia i ell se'n va anar, tan panxo, cap a la inauguració del Saló de l'Ensenyament. Professors de la URV van firmar un comunicat en que rebutjaven el comportament d'aquest senyor.
I ja no parlem de l'actuació dels Mossos, que com es va poder comprovar a les imatges, semblava que els hi haguessin ordenat "porra a discreción". I ja vam veure quina va ser la seva discreció...

Anònim ha dit...

A n'esta societat sembla que qui té el dret a parlar i a expressar-se als mitjans de comunicació són els polítics, els lobbies econòmics i els membres amb poder públic. Tot i això, els estudiants que es manifestaven pacíficament a la plaça Sant Jaume per poder expressar-se (no poden fer sentir la veu d'altra manera) van ser atonyinats sense contemplacions pels mossos d'Esquadra. Mentre, Saura i Montilla callen, els rectors giren el cap a un altre cantó i altres, com la vicerectora de la URV, asseguren que no cal parlar de res perquè és una llei aprovada fa més de 10 anys.
Potser ja és hora de fer autocrítica, ser més sincers i clars i deixar d'enganyar a la societat amb tanta tranquil·litat.